Zzper worden? Vier dingen waar je op moet letten!

 

De laatste jaren schieten de zzp’ers als paddenstoelen uit de grond. Ze veroveren langzaam de arbeidsmarkt. Steeds meer mensen slaan hun vleugels uit en grijpen hun kans: van baas boven je, naar eigen baas. De persoonlijke assistenten van UWassistent zagen hun kans schoon en zijn nu zzp’er. 

Franchisenemer worden

 

Freelancen kent zijn voordelen en nadelen. Kies je ervoor om voor jezelf te beginnen, of wil je toch de zekerheid van je maandelijkse loonstrook niet kwijt? Twijfel je om voor jezelf te beginnen? Dan zijn deze vier zaken zeker handig om te weten:

Breng je financiële situatie in kaart

Voordat je voor jezelf gaat beginnen, is het wel zo tactisch om na te gaan hoe je er financieel voor staat. Als je met een vast inkomen moeite hebt om het hoofd boven water te houden zonder reserves, is het wellicht niet heel verstandig om halsoverkop je baan op te zeggen. 

Op de korte termijn zul je met een eigen onderneming geen bakken met winst binnen harken. Sterker nog, vaak zul je eerst moeten investeren in materialen, een goede website of cursussen om een succesvolle zzp’er te worden. 

Mocht je een goede buffer hebben, dan weet je dat je je kosten bij de start kunt veroorloven. Mocht je niet direct je zekerheid kwijt willen, dan kun je altijd klein beginnen naast je huidige baan. Via de website van de Overheid vind je informatie over je eigen onderneming starten, inclusief een stappenplan. 

Wat zijn je doelen?

Waarom wil je zzp’er worden? Tuurlijk, de vrijheid is ideaal. Zelf je werktijden bepalen en lekker op het strand liggen als de rest van Nederland zwoegt op kantoor. Maar wat zijn voor jou nog meer de voordelen? Neem de tijd om te bedenken wat je drijfveren en ambities zijn. De vrijheid, maar ook zelfstandigheid of een geweldig nieuw concept hebben bedacht, kunnen redenen zijn om te gaan freelancen. Dat verschilt voor iedereen. 

Een eigen onderneming beginnen, ben ik daar geschikt voor?

Tsja, of zzp’er zijn bij je past, ontdek je maar op één manier. Doe vooral iets wat je zelf ambieert en niet alleen iets waarmee je alleen maar denkt snel veel geld te kunnen verdienen. Vaak is er een lange tijd nodig voordat je echt winstgevend zal zijn. Om die eerste tijd vol te houden, moet je natuurlijk wel iets doen waar je gigantisch blij van wordt. Volg je hart, dan zal je werk ook beter zijn. 

Ben je van jezelf al ondernemend, organisatorisch en een aanpakker? Dan zal freelance werken misschien beter bij je passen dan wanneer je liever niet teveel risico loopt, veel zekerheid wil en liever juist volgzaam bent. Maar goed, het is nooit zwart op wit te zeggen wie wel en wie niet geschikt is voor ZZP’er. Er is maar één manier om erachter te komen of het bij je past: doen!

ZZPER worden bij UWassistent

Wil je alle voordelen van freelancen, maar toch wat houvast hier en daar? En heb je een flinke dosis affiniteit met ouderen ondersteunen? Dan is franchisenemer worden bij UWassistent een ideale kans. Als persoonlijke assistent ben je verantwoordelijk voor een klantenbestand en het koppelen van klanten en dienstverleners. Je hebt je eigen onderneming, maar krijgt wel de nodige (opstart)hulp van UWassistent. 

Waardeer dit blogbericht:
Robert Bouwman - uw vaste contactpersoon in regio ...
Kortingen voor senioren
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 28 mei 2020