Laatste blogberichten https://uwassistent.nl/blogs Tue, 15 Oct 2019 06:05:32 +0000 Fake nl-nl Online criminaliteit voorkomen: zo doet u dat https://uwassistent.nl/blogs/online-criminaliteit https://uwassistent.nl/blogs/online-criminaliteit


Online criminaliteit: de keerzijde van het online tijdperk waarin we leven. We kunnen met één druk op de knop een grandioos lekkere maaltijd bestellen en binnen een minuut een ticket boeken naar de andere kant van de wereld. Hartstikke mooi en makkelijk. Toch is het ook oppassen geblazen op het web. De technieken zijn steeds verder gevorderd en daar maken criminelen misbruik van: internetfraude ligt op de loer. Online criminaliteit kan iedereen overkomen, al zijn de cijfers onder senioren fors gestegen. Oorzaak: steeds meer senioren nemen deel aan de online wereld van het internet. 

Uit de Veiligheidsmonitor van het CBS blijkt dat het aantal slachtoffers van cybercrime maar liefst met 52% is gestegen tussen 2012 en 2017. De laatste vijf jaar is het aantal senioren dat internet gebruikt, verdubbeld. Veilig internetten kun je leren, net als autorijden. Veiligheid op het web is net zoiets als veiligheid in het verkeer: altijd goed opletten en eerst kijken dan pas een handeling uitvoeren. Deze blog is voor iedereen die veiligheid voorop zet, ook bij het internetten. 

Wees gerust: met een aantal handige tips en let op-jes verkleint u de kans dat u slachtoffer wordt van cybercriminaliteit aanzienlijk. Komen ze:

Eerst checken, dan klikken 

Krijgt u een link doorgestuurd via bijvoorbeeld e-mail? Kijk dan eerst van wie de link afkomstig is. Onbekende afzender? Klik dan niet direct op de link. Ook als het tekstbericht bij de link vaag is, kunt u beter niet klikken en er voor de zekerheid even iemand naar laten kijken. Daarmee voorkomt u mogelijk een hoop poespas en bent u internetcriminelen een stap voor. 

Betaalverzoek? Goed opletten!

Krijgt u via e-mail, whatsapp of een andere weg een linkje met het verzoek om iets te betalen? Laat die alarmbellen dan maar rinkelen. Dit fenomeen heet ‘phishing’. Criminelen gebruiken allerhande slimme trucjes om alles er zo geloofwaardig mogelijk uit te laten zien. Mogelijk is er dan iets niet in de haak, helemaal als het een onbekende afzender is. Nóóit (lees: NOOIT) een bedrag overmaken via een link, zonder dat u weet naar wie u geld overmaakt of waarom.

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Mon, 14 Oct 2019 06:47:50 +0000
Wat te doen na uw pensioen? - Deel 2 https://uwassistent.nl/blogs/wat-te-doen-na-uw-pensioen-deel-2 https://uwassistent.nl/blogs/wat-te-doen-na-uw-pensioen-deel-2

Met pensioen gaan: de start van een compleet nieuwe levensfase met een nieuw ritme, nieuwe doelen en nieuwe kansen. Iets waar sommigen al jaren naar uitkijken en waar anderen juist de kriebels van krijgen. Want wat ga je in hemelsnaam doen als ineens de verplichtingen van het werkende leven wegvallen? Hoe haalt u alles uit deze nieuwe levensfase? UWassistent helpt en geeft tips om van de tijd na pensioen de mooiste tijd van uw leven te maken. 

LEES OOK: Wat te doen na uw pensioen? - Deel 1

Wat verandert er na uw pensioen?

Veel! Natuurlijk zijn er wijzigingen in de financiële situatie, maar dat is niet het enige. Ook het dagelijks leven ziet er compleet anders uit. Pensionado’s moeten vaak wennen aan een leven zonder negen tot vijf-ritme, zonder gezellige (of minder gezellige) collega’s en zonder de sleur die ervoor zorgde dat alles rustig z’n gangetje ging. En dat is niet gek.

Mooi, die zeeën van tijd en goed bedoelde adviezen van mensen die je vertellen dat de plaatselijke knutselclub “echt heel gezellig” is of dat je nu mooi al je tijd met je kleinkinderen kunt spenderen, maar… Wat vindt u zélf belangrijk? Waar wordt u zélf gelukkig van? Dat is waar het uiteindelijk om gaat. 

Wij zetten een aantal ideeën en tips voor u op een rijtje!

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Tue, 01 Oct 2019 12:18:52 +0000
Gezond oud worden, wat is het geheim? https://uwassistent.nl/blogs/gezond-oud-worden-wat-is-het-geheim https://uwassistent.nl/blogs/gezond-oud-worden-wat-is-het-geheim

Als we dan toch gemiddeld steeds ouder worden, kunnen we dat maar beter zo gezond mogelijk doen, nietwaar? Gezond ouder worden, wat is het geheime recept? Onderzoekers buigen zich al heel lang over deze vraag. Terecht, want de gemiddelde leeftijd ligt steeds hoger en die extra jaren willen we liever al fietsend, wandelend, bingo’end en spelend met de kleinkinderen doorbrengen dan zittend achter de -jawel- hangende geraniums. 

Tuurlijk, in goede gezondheid richting de 90 jaar kruipen is zeker ook een kwestie van pech of geluk. Met sterke genen, een portie geluk en een gezonde opvoeding kom je al een heel eind. Toch hoeven we echt niet ons lot af te wachten. Onderzoekers komen steeds meer te weten over gezond oud worden en er zijn vermoedens over hoe we daar zelf voor kunnen zorgen. 

Wat zijn die geheimen? Lees snel verder! 

Gezond oud worden: hebben we daar invloed op?

Gezond oud worden, wat houdt dat in? Daarvoor nemen we even een zijstapje. Want wat is gezond?

Een vitale man van 83 jaar oud die tikkertje speelt met z’n kleinzoon en zonder problemen behendig een gevallen koffielepeltje opraapt van de grond: wat zou u zeggen, is die man gezond? Het antwoord is waarschijnlijk “ja”. En dan deze: een 76-jarige man met diabetes en artrose die van een afstandje naar z’n kleinzoon kijkt, maar niet mee kan spelen met z’n kleinzoon. 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 06 Sep 2019 07:49:04 +0000
Wmo aanvragen doet u zo! https://uwassistent.nl/blogs/wmo-aanvragen-doet-u-zo https://uwassistent.nl/blogs/wmo-aanvragen-doet-u-zo

 

 

Sinds 2015 hebben de gemeentes de touwtjes in handen als het gaat om hoe de ondersteuning via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ingevuld. De Wmo is bedoeld voor mensen die hulp of ondersteuning nodig hebben om zelfredzaam te blijven. De Wmo kan nogal ingewikkeld zijn. Wij nemen u daarom mee in de wereld van de Wmo. In deze blog leggen we uit hoe u of uw naaste ondersteuning via de Wmo aanvraagt. 

 

Stap 1 – Neem contact op met uw gemeente 

Bij de meeste gemeentes kunt u online een formulier invullen voor de Wmo-aanvraag. Vaak kunt u ook telefonisch contact opnemen met het Wmo-loket in uw gemeente. Vervolgens nodigt de gemeente u uit voor een gesprek, waarin uw behoefte aan ondersteuning in kaart gebracht wordt. 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Tue, 27 Aug 2019 13:52:06 +0000
Nieuwe persoonlijke assistent in regio Tilburg en Oisterwijk: maak kennis met Martine! https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-persoonlijke-assistent-in-regio-tilburg-maak-kennis-met-martine https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-persoonlijke-assistent-in-regio-tilburg-maak-kennis-met-martine

 

Martine Luhrman is 8 augustus gestart als persoonlijke assistent in de omgeving Tilburg en Oisterwijk! In deze regio zal ze alles uit de kast halen om senioren te voorzien van de best passende hulp in iedere situatie.

Wie is Martine? En wat wil ze bereiken in haar rol als franchisenemer? We stellen haar aan u voor! 

Maak kennis met Martine 

“Een echt familiemens ben ik”, vertelt Martine. Ze woont in Oisterwijk met haar man, twee dochters en twee honden. Die honden hebben al vaak voor blijdschap en een groot knuffelgehalte gezorgd. “We nemen de honden soms mee naar een meneer, ter gezelschap. Dat doet hem goed.” Dat mooie gebaar past helemaal bij wie Martine is, want mensen in haar omgeving kenmerken haar als een warm persoon. Gemengd met empathie, sociale skills en oog voor detail weet ze altijd makkelijk contact te maken met mensen met verschillende achtergronden. Deze eigenschappen sluiten naadloos aan bij de kenmerken van een goede persoonlijke assistent.  

De allerbeste hulp regelen

Martine heeft een duidelijk doel voor ogen: ze wil de allerbeste hulp regelen voor mensen die het nodig hebben. Dat staat voorop. Ook wil ze werken aan de naamsbekendheid van UWassistent in haar regio. Hoe meer mensen passende ondersteuning krijgen, hoe beter. “Mensen samenbrengen, helpen en ontzorgen. De behoeftes van senioren van A tot Z invullen. Dat is dankbaar en waardevol werk. Mensen een steuntje in de rug geven waar nodig, daar doe ik het voor.”

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 23 Aug 2019 06:44:37 +0000