Laatste blogberichten https://uwassistent.nl/blogs Tue, 18 Jun 2019 16:41:53 +0000 Fake nl-nl Hanneke van Kammen voegt zich bij UWassistent: nieuwe persoonlijke assistent in Friesland! https://uwassistent.nl/blogs/hanneke-van-kammen-voegt-zich-bij-uwassistent-nieuwe-persoonlijke-assistent-in-friesland https://uwassistent.nl/blogs/hanneke-van-kammen-voegt-zich-bij-uwassistent-nieuwe-persoonlijke-assistent-in-friesland

De missie van UWassistent is helder: ervoor zorgen dat mensen zo lang én aangenaam mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dat is wat we uiteindelijk allemaal willen als we een dagje ouder worden! Om dit te bereiken, hebben we persoonlijke assistenten in heel het land, die de beste hulp voor mensen regelen op de momenten dat ze het goed kunnen gebruiken. Voor een lange of korte periode. Voor een grote of kleine hulpvraag. We zijn er gewoon altijd voor u. 

Hanneke van Kammen is sinds 1 juni franchisenemer in Friesland. In deze blog stellen we haar aan u voor!

Hanneke van Kammen: nieuwe persoonlijke assistent bij UWassistent

Hanneke: “Ik zie het vaak om me heen, heel dichtbij. Vrienden die de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, komen voor het onvermijdelijke punt te staan dat ze bijvoorbeeld niet meer zelf de tuin helemaal kunnen onderhouden. Of dat de huishouding er bij inschiet. De geest is nog jong, maar het lijf laat zulke werkzaamheden gewoon niet meer toe. Natuurlijk staat er een hele groep vrienden of familie klaar die aan alle kanten roepen dat ze graag willen helpen. Toch zie ik dat dit niet de manier is. We willen tenslotte allemaal onze zelfstandigheid behouden. Vrienden, daar vier je mee. Daar heb je gezellige tijden mee. Die laat je niet poetsen, hakken en verven.”

Een helpende hand nodig? Klop gerust aan bij UWassistent

UWassistent is een waardevolle oplossing in zo’n situatie. Een situatie waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Hoe mooi is het als je dan eenvoudig iemand kunt bellen? Iemand met wie je een vertrouwd gesprek voert en waar je met een gerust hart je hulpvraag bij neerlegt. En dat die persoon dan een geschikte persoon zoekt die de klussen uitvoert, iemand met wie het klikt. 

“De persoonlijke assistent met het luisterende oor, die wil ik zijn. Waar u gemakkelijk en snel mee schakelt en die u serieus neemt”, vertelt Hanneke. Ze staat graag voor u klaar! 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Thu, 13 Jun 2019 12:20:13 +0000
Nieuwe franchisenemers in Hoeksche Waard: We stellen ze graag aan u voor! https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-franchisenemers-in-hoeksche-waard-we-stellen-ze-graag-aan-u-voor https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-franchisenemers-in-hoeksche-waard-we-stellen-ze-graag-aan-u-voor

Sinds 1 juni zijn Patricia en Viola franchisenemers bij UWassistent in regio Hoeksche Waard! Als moeder en dochter zetten ze deze nieuwe stap. En daar hebben ze zin in! In deze blog stellen we ze aan u voor! 

Patricia woont in Strijen met haar man en kinderen. Na een carrière als communicatieadviseur en tekstschrijver, wilde ze graag een andere richting op: “Er miste iets. Dat ‘iets’ vond ik bij UWassistent. Het concept van UWassistent sluit naadloos aan op mijn behoefte om iets te kunnen betekenen voor anderen”, vertelt Patricia. 

En dan de tweede franchisenemer Viola: Samen met haar man en haar twee jongste kinderen woont ze op een boerderij. Ze doet een stapje terug in het agrarisch bedrijf van haar man, om net zoals Patricia een hele nieuwe richting in te slaan: “Met twintig jaar mantelzorgervaring weet ik inmiddels wat thuiszorg, in welke vorm dan ook, kan betekenen voor je medemens. Zelfs met het kleinste gebaar.”

Samen staan wij voor u klaar

Wat het avontuur voor beide dames nog specialer maakt, is dat ze het samen doen. Moeder en dochter. “We vullen elkaar perfect aan qua kennis, ervaring en ideeën. Ik verwacht dan we samen veel bijzondere momenten gaan beleven. Als moeder en dochter weten wij als geen ander hoe belangrijk naasten en familieleden zijn. Wij begrijpen heel goed met welk gevoel een partner, zoon of dochter hulp of zorg zoekt voor zijn of haar naaste. Vanuit datzelfde gevoel gaan wij op zoek naar de juiste dienstverlener”, vertelt Patricia

Eén duo, één missie

Patricia en Viola hebben allebei een hart voor ondernemen én een duidelijke missie: Mensen ondersteunen om zo lang en prettig mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Ze zijn positief ingesteld. Wat ze aan alle klanten willen meegeven: focus vooral op de dingen die u zelf kunt doen. Voor de overige dingen is UWassistent er. Met liefde en plezier ondersteunen we u of uw naaste, zodat iedereen prettig en zorgeloos kan wonen en leven in de eigen vertrouwde omgeving. 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 07 Jun 2019 13:17:36 +0000
Tien verrassende klusjes waar een klusjesman u mee kan helpen! https://uwassistent.nl/blogs/tien-onverwachte-dingen-waar-een-klusjesman-u-mee-kan-helpen https://uwassistent.nl/blogs/tien-onverwachte-dingen-waar-een-klusjesman-u-mee-kan-helpen

 

We kunnen het niet voorkomen; soms gaan er nu eenmaal dingen kapot in huis. Aangezien we niet allemaal als handige Harry's geboren zijn, is een klusjesman de held van ons allemaal! In deze blog willen we de klusjesmannen even in het zonnetje zetten. Én we willen u laten weten waar u een klusjesman allemaal wel niet voor kunt gebruiken! Mogen de klusjesmannen van UWassistent binnenkort ook uw klusjes opknappen? Ook hiermee kunnen ze helpen! 

Klerenkast in elkaar zetten 

En nee, niet alleen IKEA-kasten, maar ook andere kasten kunnen de klusjesmannen voor u in elkaar zetten! Hoeft u zelf niet moeilijk te doen met zware planken en al die losse schroeven waar er altijd tien van over blijven. Ook andere meubels zetten ze in elkaar, geen probleem! Binnen notime staat die kast op de gewenste plek! 

Gordijnen ophangen

Nieuwe gordijnen? Of zijn ze gewassen en moeten ze terug op hun plaats? Een klusjesman helpt u om de gordijnen netjes op te hangen. Hoog of laag plafond? Maakt niet uit, de klussers zijn van alle markten thuis! Ook de gordijnrail bevestigen ze voor u als dat nodig is. 

Loodgieter klusjes

Verstopt toilet? Problemen met de verwarming? Sommige klussers voeren ook lootgieterwerk uit. Zo kunt u laagrempelig en voordelig problemen met de leidingen oplossen. Dat maakt een klusjesman zo handig; ze zijn veelzijdig, echte alleskunners! 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Tue, 04 Jun 2019 13:50:02 +0000
De handigste gadgets voor senioren https://uwassistent.nl/blogs/de-handigste-gadgets-voor-senioren https://uwassistent.nl/blogs/de-handigste-gadgets-voor-senioren

 

Met de vernuftige technieken van tegenwoordig is niets te gek. Allerhande gadgets voor senioren (en niet-senioren) zijn al op de markt, die alles in huis nóg makkelijker maken. Die van James Bond zijn er niets bij. Van automatische stofzuigers tot afstandsbedieningen waarmee met één druk op de knop de gordijnen dichtgaan en de lampen aanspringen. Bedenk iets en de kans is groot dat het al verkrijgbaar is! Ook e-health vindt steeds meer z’n weg naar de huizen van senioren. UWassistent woonde het congres 'slimmer thuiswonen' bij, waar allerlei nieuwe gadgets gepresenteerd zijn om senioren zo lang, makkelijk én aangenaam mogelijk thuis te laten wonen. Georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze blog vertellen we u welke veelbelovende gadgets en apps er al op de markt zijn!

Aangezien we vaak zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen wonen, zijn zulke gadgets voor senioren een welkome toevoeging. UWassistent is fan van deze gadgets, want hoe mooi is het als senioren massaal zo makkelijk en aangenaam mogelijk thuis kunnen wonen? Een combinatie van huishoudelijke hulp en technische snufjes is daarvoor de sleutel! 

Welke gadgets zijn er al op de markt? We zetten een aantal slimme uitvindingen op een rij: 

 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 24 May 2019 13:17:20 +0000
Vallen in huis voorkomen: vijf nuttige tips! https://uwassistent.nl/blogs/vallen-in-huis-voorkomen-vijf-bruikbare-tips https://uwassistent.nl/blogs/vallen-in-huis-voorkomen-vijf-bruikbare-tips

Een gevaar ligt niet altijd op de weg. Sterker nog, de meeste ongelukken gebeuren gewoon in huis, blijkt uit cijfers van de Leefstijlmonitor. Jaarlijks ontstaan miljoenen huis-tuin-keukenletsels. In huis zit een ongeluk in een klein hoekje. Zeker als we geen twintig meer zijn, kan vallen vervelend letsel veroorzaken. Dat willen we niet! Wat kunt u zelf doen om het risico op vallen in huis te voorkomen? UWassistent geeft bruikbare tips! Wij laten u niet vallen. 

Huis rommelvrij maken

Rondslingerende spullen op de grond: gevaarlijk! Probeer de vloer rommelvrij te houden. Een verdwaald speelgoedautootje van de (klein)kinderen kan al funest zijn. En losliggende kleedjes zijn al helemaal riskant, vanwege de opkrullende hoekjes. Probeer goed op te letten op losliggende spullen en ruim ze tijdig op. 

Geen zin, tijd of energie om regelmatig écht goed op te ruimen? Geen zorgen, UWassistent helpt graag. Een huishoudelijke hulp ruimt voor u op en zorgt voor een val-veilig huis!

Blijf in beweging

Beweeg regelmatig, dan zal u minder snel vallen. En als u toch valt, is het risico op letsel kleiner. Hoe dat zit? Als u beweegt, zullen de reflexen, spieren en coördinatie beter zijn. Daardoor is het makkelijker om uzelf op te vangen; u heeft meer balans en kracht om uzelf op te vangen bij een val. 

LEES OOK: Meer bewegen doet u zo!

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 17 May 2019 07:51:06 +0000