Laatste blogberichten https://uwassistent.nl/blogs Thu, 25 Apr 2019 01:50:38 +0000 Fake nl-nl Langer zelfstandig thuis wonen met e-health! https://uwassistent.nl/blogs/langer-zelfstandig-thuis-wonen-met-e-health https://uwassistent.nl/blogs/langer-zelfstandig-thuis-wonen-met-e-health

 

We willen én kunnen massaal langer thuis blijven wonen op onze oude dag. Ondanks dat we steeds fitter oud worden en op 80-jarige leeftijd nog prima een verre reis kunnen maken, een yogales met gemak volgen of een fietstocht maken waar je u tegen zegt, komt er ooit een moment dat we hier en daar wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Waar vindt u die? Bij UWassistent kunt u eenvoudig en snel ondersteuning krijgen waar u maar wenst. 

Vraag hier ondersteuning aan

 

 E-health: de toekomst van de zorg?

Met een helpende hand bij het poetsen, klussen, de tuin, begeleiding of andere karweitjes, in combinatie met e-health zal u al een heel eind komen in uw poging om zolang mogelijk thuis te wonen. E-health omvat digitale communicatie-en informatietechnologieën ter ondersteuning of bevordering van de gezondheid. Voor senioren of mensen met een (chronische) aandoening kan dit heel handig zijn. Ook voor mantelzorgers is het een welkome ontwikkeling. Zij kunnen bijvoorbeeld vanaf afstand een oogje in het zeil houden bij hun naaste. Het kabinet ziet de toekomst van e-health rooskleurig in en pompt 90 miljoen euro in e-health. Veelbelovend! E-health verovert langzaam de wereld, zou je kunnen zeggen. Daarom houden we u in onze blogs op de hoogte van de laatste trends op het gebied van e-health. 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Tue, 23 Apr 2019 12:31:15 +0000
De tuin lenteklaar maken: UWassistent helpt! https://uwassistent.nl/blogs/de-tuin-lenteklaar-maken-uwassistent-helpt https://uwassistent.nl/blogs/de-tuin-lenteklaar-maken-uwassistent-helpt

Het is nu toch echt zover: volop lente! Tijd om lekker buiten te zijn en alle gemiste zonnestralen van de winter in te halen. Én tijd om de tuin weer extra aandacht te geven, heeft ie nodig na de lange winter! Hoe maakt u de tuin klaar voor de lente? In deze blog vertellen we het! 

U hoeft echt niet alles zelf te doen in de tuin, want via UWassistent vraagt u heel gemakkelijk een tuinhulp aan. Natuurlijk wel eentje met groene vingers! Hoe maken ze uw tuin lenteklaar?

Snoeien

De haag, struiken, bomen; snoeien maar! Door snoeien groeien planten en bomen daarna juist extra goed. Wat moet precies wel en niet gesnoeid? Bij fruitbomen mogen de rechtopstaande takken eraf, maar de horizontale takjes niet. De heggenschaar is hét geheime wapen voor het snoeien van een haag of voor buxus. 

Onkruid verwijderen

Hartstikke fijn dat zonnetje, maar wij zijn niet de enigen die daarvan genieten. Onkruid doet dat ook! Deze groene ongewenste gasten groeien snel door de lentezon. Onkruid wieden kunnen we helaas niet blijven uitstellen. Voor u het weet is de tuin bezaaid met onkruid en ziet u door het onkruid de tuin niet meer. 

Het leukste: bloemen en planten kiezen!

De lente is het perfecte moment om helemaal los te gaan met bloembollen en zaadjes. De narcis, de viool en de iris zorgen voor een kleurrijk feestje in de tuin. Nu planten en vanaf augustus genieten van de prachtige bloemen! Wilt u nu al een tuin vol bloeiende bloemen? Bij het tuincentrum hebben ze gelukkig ruime keuze aan bloemen en planten die al bloeien. Voor welke bloemen kiest u?

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 19 Apr 2019 07:48:06 +0000
Handige apps voor de smartphone! https://uwassistent.nl/blogs/handige-apps-voor-de-smartphone https://uwassistent.nl/blogs/handige-apps-voor-de-smartphone

Wat moeten we nog zonder onze smartphone? Waar het een jaar of tien geleden nog high tech speelgoed was wat maar een aantal mensen hadden, is het fijne apparaat nu helemaal ingeburgerd. Kinderen hebben tegenwoordig al zo’n ding in bezit, maar ook steeds meer senioren schaffen er eentje aan. Sterker nog, volgens onderzoek van Deloitte had vorig jaar 90 procent van de 55-plussers een smartphone! 

Lees ook: Wat kan ik allemaal met de smartphone?

Als u niet opgegroeid bent met een smartphone, duurt het misschien iets langer voordat u de smartphone-opties helemaal onder de knie heeft. Maar wees gerust, UWassistent helpt u met uw smartphone! We geven er regelmatig uitleg en tips over. In deze blog geven we een lijstje met handige apps voor de smartphone! En die zijn écht handig!

Leest u mee?

 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Mon, 15 Apr 2019 07:46:21 +0000
Tips tegen piekeren! https://uwassistent.nl/blogs/tips-tegen-piekeren https://uwassistent.nl/blogs/tips-tegen-piekeren

We weten heus wel dat we beter níet kunnen piekeren dan wél. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. “Gewoon niet doen”, is een veelgehoorde tip waar je eigenlijk niet zoveel aan hebt.   

Piekeren is best wel zinloos. Denken aan iets wat misschien, héél misschien, wellicht in de toekomst weleens zou kunnen gebeuren. Maar misschien ook niet. Of aan iets dat al gebeurd is, maar waar we niets meer aan kunnen veranderen. Ook best wel zinloos toch? Waarom doen we het dan toch? 

Dat komt doordat het in onze aard zit om oplossingen voor problemen te bedenken. Onze verre voorouders moesten ook al oplossingen bedenken om genoeg eten te krijgen en te overleven. Nadenken maakt mensen uniek. Om controle over situaties proberen te hebben, denken we er maar veel over na. In de hoop dat we kunnen bepalen hoe iets afloopt. Helaas, dat hebben we heel vaak niet in de hand. 

Lees ook: tips voor positief denken

 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 12 Apr 2019 13:15:25 +0000
Dít is waarom je een lenteschoonmaak moet laten doen! https://uwassistent.nl/blogs/dit-is-waarom-je-een-lenteschoonmaak-moet-doen https://uwassistent.nl/blogs/dit-is-waarom-je-een-lenteschoonmaak-moet-doen

Een grote schoonmaak houden in de lente heeft heel veel voordelen, voor lichaam én geest. Als je het liever laat uitbesteden aan een huishoudelijke hulp, is dat ook een slimme keuze. Het schoonmaken aan iemand anders overlaten, heeft zelfs nog een groot extra voordeel ten opzichte van zelf de handen uit de mouwen steken. Lees snel verder om erachter te komen waarom…

Voor we verklappen wat dat voordeel is, eerst nog even een stukje geschiedenis. Waar komt die grote schoonmaak vandaan? Vroeger gebruikte men in de winter kolenkachels in huis. Ramen dicht, deuren dicht, kieren en gaten dicht; alles om de warmte binnen te houden. Als de zonnestralen weer tevoorschijn kwamen, kon alles eindelijk weer open. Frisse lucht! Ook een mooi moment om direct het huis van boven naar beneden te soppen, dweilen en poetsen. De lenteschoonmaak zit er van oudsher nog een beetje in. In de lente zien we ook het stof en ander vuil beter. We hebben meer energie en zijn blijer, dus we zetten graag het huis op z’n kop. 

Opgeruimd gevoel

Hop, die stapels oude kranten weg, de servieskast grondig uitzoeken en sorteren, rondslingerende kledingstukken netjes in de kast en kleine troep in een doos mikken en opbergen in een kast. Rommel is niet alleen vervelend om te zien, maar het maakt ons ook onrustig. Je wordt er chaotisch van en misschien zelfs chagrijnig. Als de boel opgeruimd is, wat óók bij de lenteschoonmaak hoort, is het een stuk rustiger in ons hoofd. Het geeft een ontspannen gevoel als alle rommel is opgeruimd. 

Allergieën 

Stof hoopt zich steeds verder op als er niet regelmatig (goed) schoongemaakt wordt: Ideale omstandigheden voor huisstofmijt of ander ongedierte. Een stoffige omgeving is voor niemand goed. Ook al ben je niet allergisch, dan nóg kun je er een kriebelneus, rode ogen of jeuk van krijgen. Korte metten maken dus, met al het stof!

Een schoonmaakster maakt gelukkig, nog meer reden om het uit te besteden. Vraag snel een huishoudelijke hulp aan via UWassistent. 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Mon, 08 Apr 2019 16:00:51 +0000