Laatste blogberichten https://uwassistent.nl/blogs Fri, 23 Aug 2019 21:52:51 +0000 Fake nl-nl Nieuwe persoonlijke assistent in regio Tilburg: maak kennis met Martine! https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-persoonlijke-assistent-in-regio-tilburg-maak-kennis-met-martine https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-persoonlijke-assistent-in-regio-tilburg-maak-kennis-met-martine

 

Martine Luhrman is 12 augustus gestart als persoonlijke assistent in regio Tilburg! In deze regio zal ze alles uit de kast halen om senioren te voorzien van de best passende hulp in iedere situatie.

Wie is Martine? En wat wil ze bereiken in haar rol als franchisenemer? We stellen haar aan u voor! 

Maak kennis met Martine 

“Een echt familiemens ben ik”, vertelt Martine. Ze woont in Oisterwijk met haar man, twee dochters en twee honden. Die honden hebben al vaak voor blijdschap en een groot knuffelgehalte gezorgd. “We nemen de honden soms mee naar een meneer, ter gezelschap. Dat doet hem goed.” Dat mooie gebaar past helemaal bij wie Martine is, want mensen in haar omgeving kenmerken haar als een warm persoon. Gemengd met empathie, sociale skills en oog voor detail weet ze altijd makkelijk contact te maken met mensen met verschillende achtergronden. Deze eigenschappen sluiten naadloos aan bij de kenmerken van een goede persoonlijke assistent.  

De allerbeste hulp regelen

Martine heeft een duidelijk doel voor ogen: ze wil de allerbeste hulp regelen voor mensen die het nodig hebben. Dat staat voorop. Ook wil ze werken aan de naamsbekendheid van UWassistent in haar regio. Hoe meer mensen passende ondersteuning krijgen, hoe beter. “Mensen samenbrengen, helpen en ontzorgen. De behoeftes van senioren van A tot Z invullen. Dat is dankbaar en waardevol werk. Mensen een steuntje in de rug geven waar nodig, daar doe ik het voor.”

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 23 Aug 2019 06:44:37 +0000
Omgaan met dementie: deze tips helpen u! https://uwassistent.nl/blogs/omgaan-met-dementie-deze-tips-helpen-u https://uwassistent.nl/blogs/omgaan-met-dementie-deze-tips-helpen-u

Hartverscheurend en machteloos. Dat zijn gevoelens die de kop opsteken als iemand de steeds duidelijker wordende symptomen van dementie bespeurt bij een naaste. Voor de omgeving is dementie een uitermate moeilijke ziekte om mee om te gaan. De mentale aftakeling zien, maar ook langzaam merken dat de band verwatert, tot het punt dat het laatste sprankje herkenning verdwijnt in de ogen. 

Omgaan met dementie, hoe doet u dat? En hoe blijft u positief bij deze omstandigheden? Laatst verscheen er een artikel over communicatie met dementerenden. In dit artikel leest u daar meer over en geven we tips over hoe u omgaan met dementie zo makkelijk mogelijk maakt voor uzelf. 

 

Omgaan met dementie, hoe doet u dat?

Als uw naaste dementie heeft, kan dat ook voor u heel confronterend zijn. Het is niet makkelijk om dit emotioneel te verwerken. Het kan stressvol zijn om te zien dat uw naaste langzaam verandert. Bij mensen met dementie zie je vaak veranderingen in de persoonlijkheid, waardoor ze ook echt ander gedrag vertonen. Realiseer u dan goed dat mensen met dementie niet bewust boos worden of interesse verliezen. 

Leg ook vooral de lat niet te hoog voor uzelf. Heeft u het er even moeilijk mee? Accepteer dat en praat erover met iemand in uw omgeving. Het is al zwaar genoeg om met dementie om te gaan, dus gun uzelf ook af en toe een minder momentje. Neem ook op tijd rust, zeker als u mantelzorger bent van iemand met dementie. 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Thu, 15 Aug 2019 12:49:53 +0000
Wat doen tijdens uw pensioen? https://uwassistent.nl/blogs/wat-doen-tijdens-uw-pensioen https://uwassistent.nl/blogs/wat-doen-tijdens-uw-pensioen

 

Zo’n 1 op de 10 mensen werkt graag door na hun pensioensleeftijd, maar toch zijn we blij als we uiteindelijk in alle rust kunnen genieten van ons welverdiende pensioen. Dat komt niet zozeer doordat we werken niet leuk vinden. Sterker nog, de meeste mensen zijn best tevreden over hun baan. Het pensioen is meer een start van een compleet nieuwe levensfase. Maar is het pensioen echt zo rooskleurig als we denken? En hoe vullen Nederlanders hun ‘ouwe dag’ in? In een gloednieuwe blog van UWassistent leest u het!

Pensioen: de slingers ophangen of toch niet?

Hoe we ons pensioen ervaren, is behoorlijk subjectief; iedereen ervaart dat anders. Iemand met een lichamelijk belastende baan kijkt misschien al reikhalzend uit naar z’n pensioen, waar een ander prima nog een paar jaar met een tevreden gevoel op het fietsje stapt en fluitend naar het werk gaat.

Hoe we tegen werk en pensioen aankijken, hangt ook af van opleiding. Lageropgeleiden zien het pensioen vaker als een verlossing van het werk, terwijl hogeropgeleiden hun pensioen vaker invullen met kennisverrijkende activiteiten of reizen. Chinees leren bijvoorbeeld, iets wat je misschien als je hele leven wil doen en dan kán het ook echt.

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 09 Aug 2019 09:48:24 +0000
Seniorenvakanties: wat zijn de trends? https://uwassistent.nl/blogs/vakantie-wat-zijn-de-trends-voor-senioren https://uwassistent.nl/blogs/vakantie-wat-zijn-de-trends-voor-senioren


Seniorenvakanties zijn helemaal hip de laatste jaren. Niet dat u als senior niet op een ‘gewone’ vakantie kunt natuurlijk, maar seniorenvakanties zijn niet voor niets zo populair. Het is soms o zo fijn om even de bekende omgeving in te ruilen voor een warm oord, een rustgevende bosrijke omgeving of een gezellige camping in de Zuid-Franse bergen. 

Wat zijn de trends bij senioren? In deze blog vol inspiratie vindt u vast en zeker uw ideale vakantie! 

 

Busreis

Een busreis is toch wel de koning van de vakanties onder de senioren. Als autorijden niet kan en u niet van vliegen houdt, gaat u toch lekker met de bus? Hoeft u alleen maar in te stappen, af en toe de benen te strekken en uit te stappen op de bestemming. Bovendien zijn er busreizen waarbij de bus u ook langs bezienswaardigheden brengt of u vervoert naar uitstapjes tijdens de vakantie.

Bent u minder goed ter been? Ook dan is een busreis zeker een optie. Tegenwoordig zijn er een hoop busreizen met aanpassingen, waardoor u comfortabel in de bus kunt zitten met extra service. Daar wordt goed voor u gezorgd! 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Mon, 22 Jul 2019 08:35:14 +0000
Liefde kent geen leeftijd! https://uwassistent.nl/blogs/gastblog-bemiddeling https://uwassistent.nl/blogs/gastblog-bemiddeling

 

Zomer in het hoofd, vlinders in de buik!

Leeftijd doet er niet toe als het om de liefde gaat. Het gevoel van die eerste ontmoeting. Die uitwisseling van nieuwsgierige blikken die elkaar kruisen. En dan ineens die voorzichtige ‘kriebels’ die niet meer tegen te houden zijn. Dát gevoel kan zomaar op een onverwacht moment je leven op z’n kop zetten; of je nu 20 jaar of 86 jaar bent. 

De zomer is inmiddels weer aangebroken. Hoe fijn zou het zijn als u die zonnige dagen met iemand kunt delen? Maar tja, hoe ontmoet u iemand? Waar vindt u die nieuwe vlam? Meestal komt dat niet aanwaaien op het moment dat u er behoefte aan heeft. Toch is er een hele goede manier om misschien wel een nieuwe liefde te vinden…

Een relatiemakelaar! Michaela ten Siethoff is relatiemakelaar. Zij brengt mensen bij elkaar die op zoek zijn naar een nieuwe liefde in hun leven. Zij vertelt u over haar werk als matchmaker bij Toekomst Relatiebemiddeling.

 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Mon, 08 Jul 2019 13:58:04 +0000