Laatste blogberichten https://uwassistent.nl/blogs Sun, 16 Jan 2022 22:36:13 +0100 Fake nl-nl Rookmelderplicht vanaf 1 juli: regel het via UWassistent! https://uwassistent.nl/blogs/rookmelderplicht-vanaf-1-juli-regel-het-via-uwassistent https://uwassistent.nl/blogs/rookmelderplicht-vanaf-1-juli-regel-het-via-uwassistent

Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Roet en schadelijke stoffen veroorzaken nare klachten. Als we slapen ruiken we daarnaast niets, rook wordt niet opgemerkt. Hierdoor kan iemand bewusteloos raken. Het gehoor werkt nog wel, om die reden kunnen rookmelders levens redden. Vanaf 1 juli is het verplicht om op elke woonverdieping van uw huis een rookmelder te hebben.

Heeft u nog niet op iedere verdieping in uw woning een rookmelder hangen? Bij ons kunt u het benodigde aantal rookmelders aanvragen. Wij komen deze ook installeren.

Rookmelders inclusief installatie aanvragen>

De nieuwe rookmelderwetgeving

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders officieel verplicht in Nederland. Voor nieuwbouwwoningen die na 2003 zijn gebouwd, was deze regel al van toepassing. Elke woning moet uitgerust zijn met ‘voldoende rookmelders’, dit houdt in dat op iedere verdieping van de woning minstens één rookmelder hangt. Het doel van deze nieuwe regel is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen.

Een woning die niet aan de verplichting voldoet, wordt beschouwd als ‘niet-conform’ de wetgeving. Een verzekeraar kan om die reden besluiten om niet uit te keren na brand. Ook riskeert u een boete van de gemeente.

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Thu, 13 Jan 2022 13:55:34 +0100
Vervangende mantelzorg: de mogelijkheden en vergoedingen https://uwassistent.nl/blogs/vervangende-mantelzorg-de-mogelijkheden-en-vergoedingen https://uwassistent.nl/blogs/vervangende-mantelzorg-de-mogelijkheden-en-vergoedingen

Bent u mantelzorger, maar kunt u tijdelijk de taken niet op u nemen? Met vervangende mantelzorg (ofwel respijtzorg), draagt u de zorg tijdelijk over aan een ander. Wij regelen bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of begeleiding voor uw naaste.   

Wist u trouwens dat vervangende mantelzorg vaak vergoed wordt door de zorgverzekering? In deze blog vertellen we hier meer over.  

 

Snel een gescreende hulp voor uw naaste 

Zorgen voor een naaste is een mooie, maar ook een zware taak. Het kan gebeuren dat u tijdelijk niet voor uw naaste kan zorgen, bijvoorbeeld vanwege vakantie of ziekte. In dat geval kunt u vervangende mantelzorg inschakelen via UWassistent. U kunt hierbij denken aan een huishoudelijke hulp of een begeleider die uw naaste ondersteunt bij de lichte zorgtaken.  

De gescreende dienstverlener kan tijdelijk de mantelzorgtaken van u overnemen wanneer het u zelf even niet lukt. Wij vinden graag de juiste dienstverlener voor uw naaste. Vervangende mantelzorg is een mooie oplossing om overbelasting te voorkomen of ervoor te zorgen dat u even tijd heeft voor andere zaken. Het is belangrijk om ook uzelf niet te vergeten.  

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Tue, 28 Dec 2021 14:42:45 +0100
Annelies van den Hombergh: de nieuwe contactpersoon in regio Oosterhout, Dongen, Waalwijk e.o. https://uwassistent.nl/blogs/annelies-van-den-hombergh-de-nieuwe-contactpersoon-in-regio-oosterhout-dongen-waalwijk-e-o https://uwassistent.nl/blogs/annelies-van-den-hombergh-de-nieuwe-contactpersoon-in-regio-oosterhout-dongen-waalwijk-e-o

Vanaf 1 januari 2022 is Annelies van den Hombergh de nieuwe contactpersoon in Dongen, Oosterhout, Made, Drimmelen, Tilburg Reeshof, Kaatsheuvel, Waalwijk en Gilze-Rijen. Zij staat voor u klaar om passende ondersteuning te vinden. Vandaag stellen we Annelies aan u voor.  

 

Even voorstellen  

Annelies woont in Bavel en heeft drie kinderen. Ze gaat graag wandelen met de hond, gezellig op pad met de kinderen en uit eten met vrienden. Annelies heeft een hele tijd als directie-assistent gewerkt bij het bedrijf van haar man. Daarna ging ze aan de slag als begeleider van ouderen. Ze heeft zelfs ook een tijdje als begeleider via UWassistent gewerkt. Zo kwam ze in aanraking met zelfstandig wonende ouderen en zag ze hoeveel je voor een ander kan betekenen door de juiste ondersteuning te bieden.

 

‘Uw welzijn is mijn zorg!’

Annelies omschrijft zichzelf als een echt mensenmens en houdt van persoonlijk contact. Ze staat bekend als een regelaar en staat altijd voor een ander klaar. De dankbaarheid en blijdschap die ze heeft mogen zien bij het verzorgen van ouderen, zal haar altijd bijblijven. Daarom heeft ze ervoor gekozen om aan de slag te gaan als persoonlijke contactpersoon bij UWassistent. Ze hoopt zo nog meer ouderen te kunnen ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis wonen.  

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 17 Dec 2021 11:55:57 +0100
Vief.nl is op zoek naar échte verhalen https://uwassistent.nl/blogs/vief-nl-is-op-zoek-naar-echte-verhalen https://uwassistent.nl/blogs/vief-nl-is-op-zoek-naar-echte-verhalen

Met een nieuw online platform helpt onze partner Vief mensen grip op het leven te houden bij verlies. Vief.nl wil inspiratie en verbinding bieden door het delen van echte verhalen. Daarom zijn zij op zoek naar ervaringsverhalen. Heeft u zelf regieverlies ervaren en wilt u uw verhaal delen? Vief hoort het graag.

Regieverlies

We krijgen in ons leven allemaal te maken met verlies. Dit kan plotseling zijn, zoals bij een overlijden van een naaste. Andere voorbeelden zijn een diagnose, een val of een ongeluk. Verlies kan ook geleidelijk optreden door bijvoorbeeld ouderdom of een progressieve ziekte. Deze situaties kunnen ervoor zorgen dat iemand regieverlies ervaart en de grip op het leven kwijtraakt.

Steun in moeilijke tijden

Bij verlies komen onder andere gevoelens van verdriet, angst en frustratie naar boven. Dit zijn gevoelens van rouw waardoor weer andere problemen kunnen ontstaan zoals slaapproblemen, eenzaamheid en een gebrek aan energie. Het kan lastig zijn om hier mee om te gaan. Vief.nl hoopt steun te kunnen bieden in moeilijke tijden.

Verhalen delen werkt

Uw verhaalt helpt anderen om de draad weer op te pakken en om een nieuwe balans te vinden. Zij weten: ik sta er niet alleen voor. Het delen van uw verhaal is niet alleen waardevol voor toekomstige bezoekers van het platform, maar ook voor uzelf. Het vertellen van uw eigen verhaal helpt u bij het verwerken van uw verlies en het accepteren van veranderingen.

Verlies hoort bij het leven. Iedereen gaat er anders mee om. Wat is uw verhaal? Vief hoort het graag. Zo houden we samen grip op nu en morgen.

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Mon, 13 Dec 2021 17:19:27 +0100
Nieuwe contactpersoon regio ’t Gooi: Yvonne van Zon https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-contactpersoon-regio-t-gooi-yvonne-van-zon https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-contactpersoon-regio-t-gooi-yvonne-van-zon

Vanaf 1 oktober is Yvonne van Zon onze nieuwe contactpersoon in de regio ’t Gooi. Zij staat voor u klaar om passende ondersteuning te vinden, op basis van uw wensen. Wij stellen Yvonne graag aan u voor. 

 

Even voorstellen 

Yvonne woont met haar hondje in Loenen aan de Vecht, aan de rand van ’t Gooi. Hier geniet zij van de ruimte en de natuur na jarenlang in de stad te hebben gewoond. Yvonne wandelt graag met de hond en doet aan yoga.

Na haar studies Sociologie en Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, heeft ze jarenlang binnen de hulpverlening gewerkt in verschillende functies en organisaties. Ook in het buitenland heeft ze de nodige werkervaring opgedaan, zo deed ze ontwikkelingswerk in Mongolië en werkte ze als jeugdbeschermer in Nieuw-Zeeland.  

 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Wed, 20 Oct 2021 15:23:49 +0200