Laatste blogberichten https://uwassistent.nl/blogs Tue, 21 Sep 2021 00:41:52 +0200 Fake nl-nl Gabriëlle Kuiper: onze nieuwe contactpersoon in regio Flevoland! https://uwassistent.nl/blogs/gabrielle-kuiper-onze-nieuwe-contactpersoon-regio-flevoland https://uwassistent.nl/blogs/gabrielle-kuiper-onze-nieuwe-contactpersoon-regio-flevoland

Met ingang van september is onze nieuwe persoonlijke contactpersoon Gabriëlle Kuiper actief in regio Flevoland. UWassistent werkt met contactpersonen, zij zijn het vaste aanspreekpunt in een bepaalde regio voor klanten én dienstverleners. Deze contactpersonen regelen passende hulp aan huis, altijd op basis van uw wensen. Vandaag stellen we de nieuwe contactpersoon Gabriëlle aan u voor.

Even voorstellen

Gabriëlle woont samen met haar man en twee kinderen in Lelystad. Na haar studie werkte ze jarenlang in het bedrijfsleven. 'In 2009 werd ik moeder van een zoon met het downsyndroom en heb ik me wegwijs gemaakt in de zorgwereld. Al snel werd mij duidelijk dat ik ook zélf mensen wilde gaan helpen, dat is waar ik blij van word', legt Gabriëlle uit. De afgelopen jaren heeft ze verschillende mensen geholpen bij het vinden van de juiste ondersteuning. 'Hulp vragen en vinden is niet altijd makkelijk. Het is fijn om hulp te krijgen van iemand die de weg kent.'

Zelfstandig blijven wonen

Steeds langer blijven we zelfstandig thuis wonen. Dat is prettig, zo kunt u in uw vertrouwde omgeving blijven wonen. Met het ouder worden, doen zich nieuwe uitdagingen voor. Mogelijk heeft u ondersteuning aan huis nodig. Gabriëlle staat voor u klaar: 'Ik regel voor u gemak en ondersteuning aan huis. Denk aan huishoudelijke hulp, tuinhulp, klushulp, begeleiding of gezelschap. Dit doe ik op basis van uw wensen, u houdt de regie!'

Een passie voor zorgen

Het werk als persoonlijke contactpersoon past goed bij Gabriëlle. 'Regelen, ontzorgen, ondersteunen en coördineren: dat zijn mijn passies', geeft zij aan. 'Of het nu gaat om ouderen, mantelzorgers of iemand met een beperking. Iedereen heeft hetzelfde doel: de thuissituatie zo prettig en aangenaam mogelijk maken, zodat er meer tijd over blijft om te genieten.'

Iedereen is anders, daarom levert UWassistent maatwerk. De contactpersoon inventariseert de wensen en gaat in zijn of haar netwerk van dienstverleners op zoek naar passende ondersteuning. U houdt altijd de regie, de contactpersoon heeft een coördinerende rol.

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 10 Sep 2021 12:00:34 +0200
5 mooie fietsroutes in Nederland https://uwassistent.nl/blogs/5-mooie-fietsroutes-in-nederland https://uwassistent.nl/blogs/5-mooie-fietsroutes-in-nederland

Nu het mooie weer nadert, is het tijd om er lekker tussenuit te gaan. Fietsen is een leuke manier om Nederland te ontdekken. Wij zetten 5 mooie fietsroutes in Nederland op een rij. 

 

De Loonse en Drunense Duinen – Noord-Brabant (17,7 km) 

Deze fietsroute gaat langs de Brabanste Sahara, zoals De Loonse en Drunense Duinen ook wel worden genoemd. Dit gebied is een zandvlakte van maar liefst 270 hectare. Het kan er flink waaien, maar ondertussen kunt u genieten van een prachtige omgeving, zoals bossen, heide en zandduinen. Langs de route vindt u genoeg horecagelegenheden waar u een hapje en een drankje kunt nuttigen.  

Bekijk hier de route.  

 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 06 Aug 2021 14:25:02 +0200
Kasteeltuinen in Nederland: vier tips! https://uwassistent.nl/blogs/kasteeltuinen-in-nederland-vier-tips https://uwassistent.nl/blogs/kasteeltuinen-in-nederland-vier-tips

Gaat u er ook zo graag lekker op uit? Deze periode is natuurlijk ideaal voor buitenactiviteiten. Heeft u bijvoorbeeld weleens gedacht aan het bezoeken van een kasteeltuin? In Nederland zijn verschillende prachtige kasteeltuinen te vinden. In deze blog geven we graag vier tips voor kasteeltuinen die u kunt bezoeken.

Kasteeltuinen Arcen, Noord-Limburg

Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Nabij het zeventiende-eeuwse kasteel zijn 15 unieke tuinen aangelegd. Zo wandelt u bijvoorbeeld door het bamboebos, een klassiek rosarium en een fraaie Italiaanse tuin. Momenteel is ook een expositie te zien van kunstenaar William Sweetlove. Dit jaar is Kasteeltuinen Arcen door het Land van de ANWB uitgeroepen tot ‘Leukste uitje van Limburg’.

De tuinen van Kasteel De Haar, Haarzuilens

Kasteel de Haar is een kasteel zoals u het zou verwachten: prachtige torentjes, een gracht en een ophaalbrug. Rondom het kasteel liggen een fraai park en de kasteeltuinen. Zo is er de geometrische Romeinse tuin. Ook is er een mooie rozentuin waar u kunt genieten van verschillende kleuren en geuren. In het park kunt u heerlijk wandelen en picknicken. Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in het kasteel. Kasteel De Haar heeft niet alleen prachtige kasteeltuinen, maar is daarnaast ook het grootste en meest luxe kasteel van Nederland.

Kasteeltuin Keukenhof, Lisse

De bloemententoonstelling Keukenhof bij Lisse kent u vast wel. Maar wist u dat het naastgelegen Kasteel Keukenhof ook een prachtige tuin heeft? In de oase van rust treft u onder andere een koetshuis en een wagenloods. Volg de kunstroute en ontdek tientallen kunstwerken die mooi in de omgeving passen. Bij de Hofboerderij kunt u even op adem komen met een hapje en een drankje.

De tuinen van Paleis Het Loo, Apeldoorn

Paleis Het Loo is natuurlijk geen kasteel, maar de paleistuin is zeker een bezoekje waard. Deze imposante tuin zal u zeker versteld doen staan. De tuin is verdeeld in enorme symmetrische vlakken. De buxushagen vormen een prachtig patroon. De indrukwekkende beelden, historische beplanting en tuinbeelden van Griekse goden en godinnen maken het plaatje af. De tuinen werden in de 17e eeuw aangelegd. In de 19e eeuw werden ze aangepast naar de nieuwe tuinmode. In de jaren 80 van de vorige eeuw werden de tuinen weer hersteld in de oorspronkelijke barokstijl.

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 23 Jul 2021 12:00:28 +0200
Passende ondersteuning aan huis via UWassistent https://uwassistent.nl/blogs/passende-ondersteuning-aan-huis-via-uwassistent https://uwassistent.nl/blogs/passende-ondersteuning-aan-huis-via-uwassistent

Een deel van de thuiswonende ouderen krijgt niet de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben, dit schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de publicatie Passende zorg voor ouderen thuis, knelpunten in kaart (8 juli 2021). Bij UWassistent vinden we dat iedereen toegang moet hebben tot passende ondersteuning. Daarom regelen wij ondersteuning aan huis op basis van uw wensen.

Het SCP beschrijft in het onderzoek diverse knelpunten die er toe leiden dat ouderen soms passende zorg mislopen. Ingewikkelde regels en stroef samenspel tussen organisaties zijn bijvoorbeeld twee van die knelpunten. Daarnaast blijkt uit het onderzoek ook dat ouderen denken er alleen voor te staan, bang zijn om de regie kwijt te raken en niet bekend zijn met het aanbod. ‘Soms interpreteren ouderen zelfredzaamheid en langer thuis wonen als alles zelf blijven doen, zonder hulp’ staat in de publicatie. Ook schrijft het SCP: ‘Sommige ouderen zijn bang de regie te verliezen en vragen daardoor niet of te laat om hulp’.

Dat is zonde; u hoeft het namelijk niet alleen te doen! UWassistent regelt ondersteuning aan huis waar u zich prettig bij voelt. Het aanbod is breed én u houdt de regie.

U hoeft het niet alleen te doen

Steeds meer ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen, mede door het beleid van de overheid. Dit betekent niet dat u alles alleen hoeft te doen. UWassistent staat voor u klaar! De betrokken en betrouwbare dienstverleners ondersteunen u graag.

‘Veel ouderen willen zelfstandig blijven en zelf de inrichting van hun leven blijven bepalen’, concludeert het SCP uit interviews. UWassistent begrijpt dit, bij ons houdt u de regie. Uw persoonlijke contactpersoon inventariseert uw wensen en gaat op zoek naar een passende dienstverlener waar u een klik mee heeft. U kiest zelf welke ondersteuning u krijgt en van wie. De persoonlijke contactpersoon is beschikbaar voor al uw vragen en richt de ondersteuning - op uw aangeven - eventueel anders in.

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 16 Jul 2021 12:00:37 +0200
Nieuwe vestiging: Harry Bergmeijer is uw contactpersoon in regio Twente! https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-vestiging-harry-bergmeijer-is-uw-contactpersoon-in-regio-twente https://uwassistent.nl/blogs/nieuwe-vestiging-harry-bergmeijer-is-uw-contactpersoon-in-regio-twente

Op 1 juli is onze nieuwe persoonlijke contactpersoon Harry Bergmeijer gestart in de regio Twente. UWassistent is actief in heel Nederland, met deze nieuwe vestiging blijft onze landelijke dekking gewaarborgd. Wij werken met contactpersonen, zij zijn uw vaste aanspreekpunt in uw eigen regio waar u op kunt terugvallen. De contactpersonen zijn betrokken en regelen passende hulp aan huis, op basis van uw wensen. Vandaag stellen we Harry aan u voor.

Even voorstellen: persoonlijk

Harry woont samen met zijn vrouw, zoon en twee katten in Hengelo. ‘Ik mag graag fietsen in het fraaie Twente en heb daardoor al heel wat mooie plekjes in de regio mogen bewonderen. Ook vinden we het leuk om met het gezin een hapje te gaan eten of lekker te genieten op het terras’, somt hij zijn vrijetijdsbesteding op. Verder vermaakt Harry zich regelmatig met een spannend boek of mooie muziek.

‘Ik regel ondersteuning op basis van uw wensen’

Woont u zelfstandig, maar merkt u dat u daar toch wat ondersteuning bij kan gebruiken? Wij regelen dienstverlening aan huis, om u te ontzorgen. Denk aan huishoudelijk hulp, tuinhulp, klushulp, begeleiding of gezelschap. Met deze ondersteuning kunt u prettig zelfstandig blijven wonen in uw vertrouwde omgeving. Harry: ‘Als persoonlijke contactpersoon voor de regio Twente ben ik het aanspreekpunt voor al uw vragen.’ Het brede dienstenpakket, de mogelijkheid tot maatwerk en de persoonlijke benadering maken UWassistent uniek.

Enthousiast, open en betrouwbaar

‘Mijn werkzame leven staat in het teken van werken met en voor mensen. Klanten beschrijven mij als enthousiast, open en betrouwbaar. Het geeft mij voldoening als ik een ander kan helpen’, vertelt Harry. De laatste tijd kreeg hij steeds meer het gevoel dat hij een baan zocht waarbij hij mensen kan helpen, zinvol bezig kan zijn en iets kan bijdragen. De rol als persoonlijke contactpersoon past daarom erg goed bij Harry.

‘U kunt altijd bij mij terecht’

‘Ik behandel een ander zoals ik zelf behandeld wil worden, dat vind ik belangrijk. U kunt altijd bij mij terecht en u krijgt de aandacht die u verdient. Mijn drijfveer is dat u tevreden bent en dat u een positief gevoel overhoudt aan ons contact. Mijn doel is dat de geboden ondersteuning u helpt in het prettig zelfstandig wonen.’

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Fri, 09 Jul 2021 12:00:24 +0200