Laatste blogberichten https://uwassistent.nl/blogs Thu, 01 Oct 2020 13:53:28 +0200 Fake nl-nl Robot Tessa - De robot die zorgt voor structuur in het dagelijks leven https://uwassistent.nl/blogs/robot-tessa-de-robot-die-zorgt-voor-structuur-in-het-dagelijks-leven https://uwassistent.nl/blogs/robot-tessa-de-robot-die-zorgt-voor-structuur-in-het-dagelijks-leven

Tessa is een sociale robot die helpt om structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Ze herinnert de gebruiker aan kleine taken en geplande afspraken. Voor wie de robot speciaal bedoeld is en wat de robot allemaal kan, vertellen we u graag in deze blog.  

 

Voor wie is Robot Tessa bedoeld? 

Robot Tessa is speciaal bedoeld voor thuiswonende mensen met (milde) dementie, een cognitieve beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. Tessa helpt bij het structureren van de dag en dat kan vooral handig zijn voor de mensen uit de bovengenoemde doelgroepen. We zien steeds vaker dat gadgets mensen kunnen helpen en ondersteunen, waardoor ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Denk aan een automatisch potopener, leefstijlmonitoring en een Wolk-airbag om ´veilig´ te vallen.

 

LEES OOK: Langer zelfstandig thuis wonen dankzij deze gadgets 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Mon, 28 Sep 2020 11:58:20 +0200
PERSBERICHT: Thuishulp Rotterdam breidt aanbod uit door samenwerking met UWassistent https://uwassistent.nl/blogs/thuishulp-rotterdam-breidt-aanbod-uit-door-samenwerking-met-uwassistent https://uwassistent.nl/blogs/thuishulp-rotterdam-breidt-aanbod-uit-door-samenwerking-met-uwassistent

Rotterdam, 22 september 2020 - Thuishulp Rotterdam slaat de handen ineen met UWassistent, een bekende landelijke organisatie voor particuliere diensten aan huis. De organisaties delen dezelfde waarden en zorgen er met persoonlijke dienstverlening voor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Thuishulp Rotterdam versterkt haar positie in de stad Rotterdam en slaat haar vleugels uit naar een groter gebied dat naast regio Rotterdam Rijnmond ook de Drechtsteden, Lansingerland, Zuidplas en Goeree-Overflakkee omvat.

Inwoners die thuishulp nodig hebben, kunnen een beroep doen op een van de professionele thuishulpen van de organisatie. Thuishulp Rotterdam levert vervangende mantelzorg, vrijblijvend advies over financiering (pgb WMO en WLZ) en diensten als huishoudelijke hulp, gezelschap, begeleiding, regulier tuinonderhoud en eenvoudige klusjes in huis.

 

Dragons’ Den zorgt voor groei

Afgelopen april kreeg Jan-Willem Hoogeweegen, directeur Thuishulp Rotterdam, met zijn pitch in het televisieprogramma Dragons´ Den investeringskapitaal waarmee hij zijn organisatie verder kan laten groeien. De samenwerking met UWassistent is een van de zichtbare uitkomsten hiervan. Jan-Willem Hoogeweegen over de samenwerking . “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn om zorg voor je ouders te combineren met het dagelijks leven. Mijn droom is om meer mensen langer zelfstandig te laten wonen en mantelzorgers te ontlasten. Dit is de reden dat ik in 2018 Thuishulp Rotterdam startte. Ik ben heel blij dat wij vanaf nu samenwerken met UWassistent. Door krachten te bundelen op het gebied van marketing, netwerk en ondersteunende systemen kunnen wij met hetzelfde team meer klanten in een grotere regio bedienen. “

Thuishulp Rotterdam blijft zelfstandig en ook onder eigen merk opereren. Klanten kunnen blijven rekenen op het lokale zorgzame karakter en de korte communicatielijnen. Het doel is nog betere hulp aan de klanten. Het warme van het persoonlijke lokale contact, met de professionaliteit van een landelijke organisatie zorgt voor een optimale zorgverlening.

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Tue, 22 Sep 2020 10:04:48 +0200
Mantelzorg – De financiële regels op een rij (1) https://uwassistent.nl/blogs/mantelzorg-de-financiele-regels-op-een-rij-1 https://uwassistent.nl/blogs/mantelzorg-de-financiele-regels-op-een-rij-1

Bent u mantelzorger voor een familielid, vriend of kennis? Dan komt daar best wel wat bij kijken, denk aan het maken van (extra) kosten voor de zorg die u verleent bijvoorbeeld. Graag zetten we de financiële regels op een rijtje. Vandaag besteden we graag wat aandacht aan de vier wetten die aan het Nederlands zorgstelsel zijn verbonden. Deze informatie kan u helpen bij het inschakelen van de juiste zorg voor uw dierbare.  

 

Het zorgstelsel in Nederland wordt geregeld met de vier wetten:  

- de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) - de Jeugdwet (Jw) - de Wet langdurige zorg (Wlz) - de Zorgverzekeringswet (Zvw) 

Vanuit welke wet uw dierbare zorg kan krijgen, is afhankelijk van de zorgbehoefte. De Wmo en Jw worden aangeboden door de gemeente. De Wlz vanuit zorgkantoren en de Zvw vanuit de zorgverzekeraars. Wanneer de hulp vanuit de mantelzorger niet meer toereikend is, kan er een beroep worden gedaan op professionele zorg vanuit bovenstaande wetten.  

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Thu, 17 Sep 2020 10:31:25 +0200
Langer zelfstandig thuis wonen dankzij begeleiding https://uwassistent.nl/blogs/langer-zelfstandig-thuis-wonen-dankzij-begeleiding https://uwassistent.nl/blogs/langer-zelfstandig-thuis-wonen-dankzij-begeleiding

Wilt u graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, maar merkt u dat dat toch steeds moeizamer gaat? Wellicht omdat u niet meer alles zelf kan? Dan is de begeleiding via UWassistent misschien dé oplossing voor u!  

 

Ondersteuning bij lichte zorgtaken 

Om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, kunt u via UWassistent hulp inschakelen bij eenvoudige zorgtaken. Deze dienstverleners helpen u bij enkele lichte zorgtaken zoals aankleden en ervoor zorgen dat u dagelijks uw medicijnen neemt. De vaste contactpersoon uit uw buurt neemt graag contact met u op om uw wensen te bespreken en zo op zoek te gaan naar een geschikte (vaste) dienstverlener die u komt ondersteunen bij lichte zorgtaken.  

Met een begeleider via UWassistent heeft u een vaste dienstverlener die u helpt uw dag te structureren. Zo kunt u op een prettige manier thuis blijven wonen. 

 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Tue, 08 Sep 2020 10:26:00 +0200
Vanaf heden een nieuwe vestiging in Groningen en de kop van Drenthe: Geert Naber! https://uwassistent.nl/blogs/vanaf-heden-een-nieuwe-vestiging-in-groningen-en-de-kop-van-drenthe-geert-naber https://uwassistent.nl/blogs/vanaf-heden-een-nieuwe-vestiging-in-groningen-en-de-kop-van-drenthe-geert-naber

Per 1 september is onze nieuwe franchisenemer Geert Naber actief in de regio Groningen en de kop van Drenthe. Leer hem in deze blog beter kennen, zoals zijn reden om de overstap naar UWassistent te maken. Wij wensen hem veel succes met zijn nieuwe baan als vaste contactpersoon!

 

Wie is Geert?

Geert is getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd rijdt hij graag motor, is hij in de natuur te vinden of zeilt hij. Van oorsprong is Geert voedingstechnoloog en diëtist. Na 20 jaar in de voedingsmiddelenindustrie te hebben gewerkt, heeft hij 10 jaar geleden de overstap gemaakt naar de zorg. Daar is hij werkzaam geweest als manager in de gehandicaptenzorg.

Geert zag bij zijn moeder dat het voor haar belangrijk was om zo lang mogelijk in haar vertrouwde omgeving te blijven wonen en daar ondersteuning te krijgen. Hij werkt graag met mensen die al een heel leven lang achter zich hebben, maar nu zelf ook recht hebben op steun van anderen. Daarom was de overstap naar UWassistent de juiste en logische keuze.

 

]]>
info@uwassistent.nl (UWassistent) Blogverhalen Thu, 03 Sep 2020 09:25:41 +0200