Maak het verschil voor ouderen
Zelf je uurloon bepalen
Ideaal te combineren met gezin of ander werk

Bijverdienen naast je pensioen via UWassistent

Ben je met pensioen maar wil je graag bezig blijven? Maak het verschil voor iemand in jouw omgeving en word dienstverlener via UWassistent.

Word dienstverlener


Pensioen betekent voor iedereen iets anders. De een doet rustig aan, de ander blijft graag bezig. Is dit laatste op jou van toepassing en ben je betrouwbaar en betrokken? Word dan dienstverlener via UWassistent. Je kunt via ons aan de slag als tuinhulp, klushulp, begeleider of huishoudelijke hulp. Met dit werk maak jij echt het verschil!

Wat ga je doen?

Via UWassistent kun je al jouw kwaliteiten inzetten. Geef zelf aan voor welke diensten je vacatures wilt ontvangen. Wat past bij jou en wat vind je leuk om te doen? Wij richten ons op ouderen. Jij gaat dus voornamelijk bij deze doelgroep werken, je ondersteunt hen bij het langer zelfstandig thuis wonen.
 • Tuinhulp – Gemiddeld €17,50 per uur
 • Groene vingers, die heeft niet iedereen. Jij wel? Schrijf je in en help klanten met het onderhouden van hun tuin. Snoeien, grasmaaien, onkruid wieden: passen deze werkzaamheden precies in jouw straatje? Word tuinhulp!
 • Klushulp – Gemiddeld €17,50 per uur
 • Steek jij graag de handen uit de mouwen? Ga aan de slag als klushulp. Ouderen blijven langer thuis wonen, maar klussen is voor hen niet vanzelfsprekend. Lampen vervangen, schilderijen ophangen, meubels in elkaar zetten: daar draai jij je hand niet voor om!
 • Begeleiding – Gemiddeld €15 per uur
 • Ben jij prettig gezelschap, een echt mensenmens? Onze klanten zoeken regelmatig iemand die hen ondersteunt met lichte zorgtaken, meegaat naar afspraken, boodschappen doet of gezellig een bakje koffie komt drinken. Ben jij die betrokken en hulpvaardige dienstverlener die zij zoeken? Kies voor begeleiding.
 • Huishoudelijke hulp – Gemiddeld €13,50 - €16,50 per uur
 • Huishoudelijke taken zijn voor ouderen soms te zwaar geworden of ze besteden liever tijd aan hobby’s en hun kleinkinderen. Weet jij van aanpakken en kijk je er naar uit om hen te ondersteunen? Ga dan aan de slag als huishoudelijke hulp.

  Voordelen

  Uurloon zelf bepalen
  Werken bij jou in de buurt
  Een job die voldoening geeft
  Zelf kiezen welke dagen en uren je werkt
  Wij verzorgen de facturatie

  Wat ga je verdienen?

  Bij UWassistent bepaal je zelf je uurloon. Wij geven wel advies op basis van je leeftijd en ervaring. Je bent vrij om je aan dit advies te houden óf een ander uurloon te kiezen. Wees realistisch, de klant neemt de prijs ook mee in zijn of haar afweging. Is de klant tevreden? Dan kan hij of zij later ook het uurloon verhogen.

  Gevolgen voor je pensioen

  Na het bereiken van de AOW-leeftijd kun je meestal bijverdienen zonder dat het gevolgen heeft voor je pensioen. Om dit zeker te weten kun je het beste contact opnemen met je pensioenfonds. Bijverdienen naast je pensioen kan wel gevolgen hebben voor de inkomstenbelasting. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Belastingdienst.

  Ontvang je partnertoeslag? Houd er dan rekening mee dat er een maximum zit aan het gezamenlijke inkomen. Als het gezamenlijke inkomen te hoog is, kan (een deel van) de toeslag ingehouden worden.

  Heb je vragen of wil je meer informatie over de financiële gevolgen bij werken naast je pensioen? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon.

  Regeling dienstverlening aan huis

  Ga je werken via UWassistent, dan werk je via de Regeling dienstverlening aan huis. De werkzaamheden worden wit (legaal) verricht en de administratie is geregeld. Wel geef je zelf je inkomsten door aan de Belastingdienst. Lees hier meer over de Regeling dienstverlening aan huis.
  Laagdrempelige manier om mensen te helpen
  Je vrije tijd op een leuke en nuttige manier besteden
  Extra zakcentje verdienen

  Dienstverleners over ons


  Inschrijven als dienstverlener

  Inschrijven is geheel vrijblijvend en kosteloos