Snel een gescreende hulp
Persoonlijk & betrokken
Eerlijke prijzen
Breed dienstenpakket

Mantelzorg: u hoeft het niet alleen te doen

Zorgt u voor een familielid dat vanwege ouderdom, ziekte of een beperking hulp nodig heeft? Dan bent u mantelzorger. Het kan lastig zijn om dit te combineren met uw gezin, werk en sociale leven. Wij ondersteunen u daarom met diverse diensten.

Mantelzorgondersteuning


Mantelzorg komt op uw pad. U pakt de taken met liefde op, maar dat betekent niet dat u alles alleen hoeft te doen! Met mantelzorgondersteuning deelt u de taken met een gescreende dienstverlener.

Overbelasting voorkomen

Zorg voor een naaste begint vaak met sporadische klusjes. Even een boodschap doen, mee naar een afspraak, het toilet poetsen. Als uw naaste steeds meer hulp nodig heeft, zal hij of zij vaker een beroep op u doen. Ongemerkt doet u steeds meer, overbelasting ligt op de loer.

U kunt als mantelzorger alleen goed voor uw naaste(n) zorgen, als u de taken goed kunt combineren met uw eigen leven. Balans is erg belangrijk. Door hulp in te schakelen houdt u voldoende tijd over voor dingen die ook belangrijk zijn zoals uw gezin, werk, vrienden en hobby's.

Kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij regelen passende ondersteuning voor uw naaste.

Breed dienstenaanbod

Ons dienstenaanbod is breed. Welke taken mogen wij u uit handen nemen?

 • Huishoudelijke taken
 • Lichte zorgtaken
 • Begeleiding naar afspraken
 • Maaltijden verzorgen
 • ...en meer!

 • Via UWassistent vindt u snel en eenvoudig een gescreende dienstverlener Wij hebben geen wachtlijst.

  Vooraf kennismaken met de dienstverlener

  Als mantelzorger taken uit handen geven, kan lastig zijn. Uw persoonlijke contactpersoon stelt op basis van de wensen van u en uw naaste een dienstverlener voor. Vervolgens kunt u samen van tevoren kennismaken met de dienstverlener(s).

  Vervangende mantelzorg

  Wilt u tijdelijk vervanging inschakelen? Via ons regelt u eenvoudig vervangende mantelzorg. Dit wordt ook wel respijtzorg genoemd.

  Heeft u tijdelijk vervangende mantelzorg nodig? Steeds meer verzekeraars vergoeden dit. Bekijk hier welke verzekeraars aanvullende mantelzorg van UWassistent vergoeden.

  Er zijn diverse andere vergoedingsmogelijkheden, zoals vergoeding vanuit een PGB of door de kosten als aftrekpost op te geven bij de belastingaangifte.

  Hulp bij mantelzorg

  Ondersteuning waar jullie je prettig bij voelen
  Tijdelijk of doorlopend ondersteuning
  Een vast aanspreekpunt
  Vergoeding mogelijk

  Mantelzorgers over ons


  Dienstverlening aan huis via UWassistent


  Onze persoonlijke contactpersonen staan voor u klaar
  Wij regelen gemak en ondersteuning aan huis waar u zich prettig bij voelt! We inventariseren uw wensen en brengen u in contact met een gescreende dienstverlener.