UWassistent
UWassistent
    Joost Damen UWassistent


    Joost Damen

    Bas Tolenaar UWassistent


    Bas Tolenaar

Persoonlijke verhalen

Lees hier verhalen van franchisers, klanten, partners en uit de media

Een ervaring van Bianca van Wijk:

''Ze is bijna 85 jaar en bijna dagelijks zijn we haar aan het ondersteunen. Een lieve dame die ondanks haar slechte benen nog zelfstandig kan wonen. We zijn samen op pad geweest om een nieuw bed uit te zoeken. In de winkel op maandag, terwijl ze eigenlijk dicht waren, mocht zij een bed, matras en alles wat daarbij hoort op haar gemak uitzoeken. We hebben enorm veel plezier gehad in die winkel. Omdat ze zo slecht ter been is moest ik haar helpen om op een matras te liggen en het overeind komen was al helemaal iets waar we gelukkig vreselijk om moesten lachen. Het is een positief ingesteld mens en we vinden het allemaal heerlijk om voor haar te werken. Ze wilde eigenlijk al tien jaar geleden een nieuw bed kopen, maar toen vond ze zich te oud. Nu ze tien jaar verder is is het nieuwe bed geen overbodige luxe meer. Maar ja, zegt ze, hoe lang heb ik nog? Tien jaar geleden had ik het moeten doen en nu doe ik het pas. Leermoment zegt ze zelf. Doe de dingen die je nodig vindt en wacht niet af. Als morgen de wereld vergaat plant ik vandaag een boom! Die levensles krijg ik toch zomaar mee!''


Persoonlijke assistent Corine Stigter:

“Het mooiste aan het werk dat ik doe vind ik de persoonlijke gesprekken met cliënten. Ze vinden het zo fijn om weer even een luisterend oor te hebben. Ik geniet zelf ook echt van deze gesprekken, want het is toch fijn om je te realiseren dat we met onze ondersteuning een positieve bijdrage kunnen leveren aan het leven van deze mensen. Dan weet ik waar ik het voor doe!”


Pieter IJsseldijk over UWassistent:

“Ik wil iets betekenen voor de samenleving en dat op mijn manier doen. Bij UWassistent kan ik mijn werk op mijn eigen manier invullen, met ondersteuning door de organisatie van UWassistent. Op die manier kan ik alles uit mijzelf halen.”

Mevrouw H.W.F:

"We kwamen niet in aanmerking voor huishoudelijke hulp van WMO, dus zochten we zelf. We namen contact op en al gauw konden wij kennis maken met een jonge vrouw die ons op maandagmorgen kon komen helpen. Zij is aangesloten bij UWassistent en werkt onder de leiding van assistent Suzanne van Aubel. Het was een schot in de roos, zowel Suzanne als de hulp zelf."


Familie Ber:

“Ontzettend tevreden met de snelle hulp van Bianca van Wijk. Zij heeft perfect door gehad wie er bij moeders aan de slag zou kunnen. Zij is erg blij, en voelt zich prima op haar gemak nu. Heel veel dank hiervoor!”


Jeanne:

“Ik vind het fijn dat ik bij UWassistent flexibele uren hulp kan afnemen. Ben heel tevreden over de communicatie met Miriam. Kan iedereen UWassistent aanbevelen!”

Stichting Elisabeth over UWassistent:

Stichting Elisabeth werkt samen met UWassistent om te zorgen dat het de huurders aan niets ontbreekt. Teammanager Service & Comfort José van den Hoever: “Stichting Elisabeth heeft al enige tijd goede ervaringen met UWassistent. Zowel in Breda als in Oosterhout maken diverse bewoners naar tevredenheid gebruik van de diensten van UWassistent.”


René Saedt, Begeleider werk & dagbesteding Onder de Bomen:

"Door onze samenwerking kunnen wij onze dienstverlening ook inzetten voor mensen die praktische hulp nodig hebben in en om het huis. De samenwerking met UWassistent levert een bijdrage aan de verrijking van onze dagbesteding en aan het vergroten of behouden van vaardigheden van onze deelnemers."


Christ Leijten, POH-GGZ:

"Prettige, flexibele hulp voor cliënten met uiteenlopende problemen. De praktische insteek van de hulp is voor cliënten net datgene wat ze elders niet kunnen krijgen. De aangemelde cliënten zijn zeer tevreden."

De media over UWassistent:

Langer thuis wonen met hulp van UWassistent

Na het grote succes van senioren-assistent.nl, is nu ook uwassistent.nl gelanceerd. senioren-assistent.nl is drie jaar geleden in de markt gezet om senioren te ondersteunen om langer thuis te kunnen blijven wonen.

“Al snel bleek de doelgroep voor klussen als stoffen, dweilen, maar ook een plank ophangen, de tuin onderhouden, of hulp bij de administratie veel breder”, legt eigenaar Joost Damen uit. Om in deze behoefte te voorzien startte deze Bredase ondernemer eind maart 2016 naast Senioren-assistent.nl met uwassistent.nl. Via lokale franchisenemers zorgt UWassistent voor persoonlijke en lokale hulp met dagelijkse activiteiten. Denk aan hulpverlening op maat aan mensen die zelf geen zin hebben in bepaalde klussen of die er de energie niet (meer) voor hebben. Omdat ze bijvoorbeeld te druk zijn met andere bezigheden of omdat ze op een andere manier beperkt zijn. Een druk gezin, een mindervalide of een senior vraagt en UWassistent draait. Als iemand bijvoorbeeld geen prettig of geen veilig gevoel heeft om alleen boodschappen te doen, dan regelt UWassistent iemand die mee gaat. UWassistent heeft een landelijk dekkend netwerk van professionals die graag helpen en zoekt een persoon uit de directe omgeving die kan beantwoorden aan een bepaalde hulpvraag.


Ouderen of jongeren? We groeien steeds meer naar een totaalpakket

​Als we om ons heen kijken, zien we het ‘zorglandschap’ sterk veranderen. De ’oerzorg’, waarbij kinderen hun ouders in huis opnamen, is al lang verdwenen. Maar ook de tijd dat ‘iedereen’ vanaf 65 jaar naar het bejaardentehuis ging, ligt ver achter ons. Dat heeft een financiële achtergrond, maar het wordt vooral ook ‘persoonlijk’ gestuurd. De babyboomgeneratie, die zo langzamerhand het bejaarde deel van de bevolking gaat uitmaken, is zich zeer bewust van zijn zelfstandigheid. Die willen ze zo lang mogelijk vasthouden. De extra ondersteuning die dat vraagt kan al lang niet meer door ‘de maatschappij’ worden opgehoest. Als mensen de regie in eigen hand willen houden, ook op latere leeftijd, dan zullen ze alternatieven moeten zoeken. Senioren-assistent biedt zo’n alternatief: de beste, persoonlijke ondersteuning. Volledig op maat en geheel afgestemd op de woon- en leefsituatie.

Lees hier het gehele artikel.

Laatste blogs

Lees hier onze verhalen en het laatste nieuws van UWassistent